Celvernieuwing

Wanneer we jong zijn, hebben we nog veel actieve stamcellen in ons lichaam. Stamcellen zijn in staat om weer nieuwe cellen te maken, dit omdat zij zichzelf niet alleen kunnen kopiëren, maar ook kunnen ontwikkelen tot specifiekere lichaamscellen. Deze cellen zorgen er onder andere voor dat ons lichaam herstelt en regenereert. Als we volwassen worden neemt de activiteit van deze stamcellen af. Als je 35 jaar bent, zijn deze cellen nog maar voor de helft actief. Een feit is, dat hoe minder stamcelactiviteit er is, hoe sneller het proces van veroudering. 

Ons hele lichaam bestaat uit cellen en als zij gezond zijn, dan zijn wij dat ook. Maar ze hebben wel bepaalde dingen nodig om goed te kunnen functioneren. De oorzaak van veel klachten en van degeneratie ligt dan ook in de werking en conditie van onze cellen. 

Daarom is het belangrijk om de cellen te ondersteunen, zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren. Zowel van binnen als van buiten, hebben zij de juiste voeding nodig. We hebben hierop veel invloed door de keuzes die we maken met betrekking tot onze leefstijl. 

Wat eten en drinken we, wat smeren we op onze huid, hoe gaan we om met stress? Cellen hebben voldoende zuiver water nodig. Ze hebben de juiste voedingsstoffen nodig en een schone omgeving. Een vervuilende omgeving ontstaat o.a door toxines en vrij radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die ontstaan onder andere door stofwisseling, maar bv ook medicijnen, alcohol, rook, stress of toevoegingen in onze voeding.

Ook is het goed om stil te staan bij wat we op onze huid smeren, het grootste orgaan van het lichaam. Het is belangrijk dat we selectief zijn en alleen natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken. 

Wij adviseren hiervoor de producten van LifeWave. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op!